Vijf jongeren met inbrekers werktuig bekeurd

APELDOORN – Vijf jongens zijn dinsdagmiddag bekeurd omdat zij inbrekers werktuig bij zich hadden. Een voorbijganger zag meerdere personen een pand aan de Prins Willem Alexanderlaan binnen gaan terwijl dit niet is toegestaan. Hierop belde de voorbijganger de politie die vervolgens met meerdere eenheden ter plaatse kwam.

De agenten konden echter niets doen. Het pand was te gevaarlijk om te betreden. Er was een beveiliger onderweg om het terrein te doorzoeken, hierop ging de politie met vervolg.

Niet veel later kwam er een jongeman uit het pand lopen. Hij werd door de beveiliger aangesproken. De jongen gaf toe dat hij fout zat waarop hij kon gaan. De beveiliger kon niets meer doen dan de jongen een hard woordje toe spreken.

Na enige tijd zagen voorbijgangers opnieuw meerdere mensen uit het leegstaande pand komen. Twee van hun hadden werk kleren, handschoenen en mutsen op. Ook hadden zij rugzakken bij zich. De voorbijgangers hielden de jongeren staande in afwachting van de gealarmeerde politie.

De jongeren verklaarde zelf dat zij koperdraden in hun rugzakken hadden zitten. De jongeren hadden onder meer schroevendraaiers, zakmessen, een zaag, meerdere tangen en nog wat ander gereedschap bij zich. Ook toverde een van de jongens een betonschaar uit zijn broek.

De politie was snel ter plaatse en nam het over van de voorbijgangers.

De politie bekeurde de vijf jongeren voor het bij zich hebben van inbrekers werktuig.

Volgens de politie gaat het om drie jongens tussen de 14 en 17 jaar oud uit Deventer en twee jongens van 15 en 17 jaar oud uit Apeldoorn.

Volgens de politie komen er vaker meldingen binnen van overlast of dat er personen die er niet horen in het pand aanwezig zijn. Volgens hun doet de eigenaar er alles aan om de overlast tegen te gaan. Zo hangen er onder andere camera’s op verschillende plekken op het terrein die 24/7 draaien.

Volgens de politie is er niets gedaan mbt tot de koperdraden die de jongens in hun rugzakken hadden. Wat hiervan de reden was, kon een woordvoerster niet zeggen.