Jerrycans met onbekende stof in brand gestoken Oude Arnhemseweg Beekbergen


Beekbergen – De brandweer is maandagavond  19.50 uur gealarmeerd voor een afvalbrand op de Oude Arnhemseweg in Beekbergen.

De brand woedde in het buitengebied tussen Beekbergen en Loenen. Aanrijdend kwam de brandweer een personenwagen tegen die met groot licht en een hoge snelheid weg reed van de brand, de brandweer moest voor deze wagen de berm in uitwijken.

Twee jerrycans lagen brandend in de berm, de brandweer bluste de brand waarna bleek dat er een bruine substantie in de jerrycans zat. Een officier en een adviseur gevaarlijke stoffen werden in kennis gesteld. Ook de politie kwam ter plaatse.

Wat er precies in de jerrycans zat is onduidelijk. Een bedrijf kwam ter plaatse om deze op te ruimen. Tot die tijd bleef de brandweer ter plaatse.