Twee gewonden na ongeluk Ecofactorij Apeldoorn

Apeldoorn – Bij een ongeluk maandagavond op Bedrijventerrein de Ecofactorij in Apeldoorn zijn twee personen gewond geraakt nadat een motorrijder vol achterop een auto botste. Beide bestuurders raakte gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

Rond 23:00 uur ging het mis nadat de bestuurster van de witte Fiat vanaf de Grote Woudhuis kwam en links afsloeg de Ecofactorij op. De Motorrijder reed over de Ecofactorij en botste vol achterop de witte Fiat waarna hij ten val kwam. De inmiddels gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan de motorrijder. Deze werd na behandeling ter plaatse overgebracht met onbekende verwondingen naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. 

Terwijl agenten bezig waren met het opnemen van verklaringen van de bestuurster van de auto, gaf zij aan dat zij aardig wat last van haar nek had. Hierop controleerde het ambulancepersoneel de mevrouw. Omdat de bestuurster behoorlijk wat last had, werd er besloten om ook haar voor de zekerheid mee te nemen naar het ziekenhuis. In afwachting van de tweede ambulance die mevrouw naar het ziekenhuis moest brengen, werd de mevrouw voor in de politiewagen gezet met een agent achter haar zodat die haar nek kon stabiliseren. De tweede ambulance kwam met spoed ter plaatse en kon de gewonde bestuurster snel over brengen naar het Deventer Ziekenhuis voor verdere controle en behandeling. 

Ten tijde van hulpverlening en de afhandeling van het ongeluk, was de Ecofactorij tussen de Grote Woudhuis en de Zutphensestraat enige tijd afgesloten geweest. Een berger heeft beide voertuigen, die zwaar beschadigd waren geraakt bij de botsing, afgesleept. Nadat de berging was afgerond kon de weg weer worden vrijgegeven. 

Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend.