Man sticht brand in bushokje Koning Stadhouderlaan Apeldoorn

Apeldoorn – Automobilisten, fietsers en overige voorbijgangers keken in de nacht van woensdag op donderdag gek op toen zij over de Koning Stadhouderlaan reden en een man een brandje zagen stichten in een bushokje langs de weg. 

Meerdere voorbijgangers belde iets voor 00.30 uur de politie. Meerdere politiewagens waren snel ter plaatse en troffen de man, die gewoon nog rustig door ging met het opgooien van plastic zakjes op het vuur aan. De politie sprak de man aan waarna zij hem vroegen ermee op te houden en zijn ID kaart te geven. 

De man, stopte met het afval gooien op het vuurtje. De agenten hadden inmiddels de gegevens van de man waarna zij na een goed gesprek de man lieten gaan. 

Het vermoeden bestaat namelijk dat de man een slaapplekje dacht te hebben in het bushokje en gewoon een warm vuurtje erbij wilde hebben. Het was immers al redelijk koud. 

Na het bezoekje van de politie en de brandweer ging de man. De brandweer hoefde niet in actie te komen omdat de politie het vuur met behulp van wat water en zand uit wisten te maken. 

De politie gaat alles vastleggen.