Automobilist knalt tegen boom na botsing met zwijn Otterloseweg (N304) Ugchelen

Video: Ugchelen – Donderdagavond rond 19.30 uur werden de hulpdiensten opgetrommeld voor een ongeval aan de Otterloseweg (N304) in Ugchelen.

Een automobilist reed van Ugchelen richting Hoenderloo toen de man in botsing kwam met een zwijn. Hierdoor is hij de macht over het stuur verloren en tot stilstand gekomen tegen een boom. Het slachtoffer is door een ambulance, die met spoed ter plaatse kwam, gecontroleerd en is meegenomen naar het ziekenhuis.

Het zwijn heeft het ongeluk niet overleefd. Een faunabeheerder heeft het zwijn, dat 80 kilo zou wegen meegenomen en gaat het beest bekijken. Waarschijnlijk wordt het beest teruggegooid in het bos als voedsel voor andere dieren.

Door het ongeval lag er veel rommel op de weg van de boom en uit de berm. Een vloeistoflekkage is door de berger afgedekt. Het verkeer werd tijdens het ongeval over één baan langs het ongeval geleid.

De Berger heeft een half uur later het voertuig geborgen waarna de weg kon worden vrijgegeven.