10.000 huishoudens zonder stroom door brand in elektrakast Sint-Maarten Apeldoorn

Video: Apeldoorn – Donderdagmiddag even voor 13.30 uur brak er brand uit in een elektrakast op het terrein van Van Gerrevink, aan Sint-Maarten in Apeldoorn.

Omdat de brandweerkazerne om de hoek zit waren zij snel ter plaatse en hadden ze de brand snel onder controle. Door de brand ontstond er een grote stroomstoring. De postcodes 7327, 7331, 7332 en 7333 zaten zonder stroom. Dit gebied bereikt zo’n 10.000 huishoudens. Woningen, stoplichten en winkels zaten zonder stroom. Daardoor gingen veel winkels dicht en werd een tankstation afgesloten.

In verband met de communicatie tussen de hulpdiensten werd ‘Grip 1’ afgekondigd. Een mobiele commando unit van de brandweer kwam ter plaatse, hierin voerden de leidinggevende van alle disciplines overleg. Dit gebeurde op het terrein van de brandweerkazerne bij Saba.

Liander verwacht dat alle storingen om 15:30 opgelost zijn.