Jongen (13) overlijdt na val van uitkijktoren Berg en Bos Apeldoorn

Video: Apeldoorn – Bij een ernstig ongeluk maandagmiddag op Park Berg in bos, is een 13 jarige jongen om het leven gekomen. 

Het slachtoffer viel van de uitkijktoren. Rond 16.30 uur rukten de hulpdiensten massaal uit naar de plek in het Park nadat omstanders alarm sloegen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het slachtoffer niet bij kennis en werd nog geprobeerd het slachtoffer te redden. Zelfs een Traumahelikopter uit Volkel was aanvliegend om medische assistentie te verlenen, deze kon echter omkeren. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. 

De politie sloot vanwege het incident een groot deel van het park af. De politie liet weten onderzoek te doen naar de toedracht van het incident. 

De school waar de 13 jarige jongen op zat, laat middels een brief weten aan de leerlingen van de school dat het gaat om een “ongeluk”. 

Op de plek waar het ongeluk heeft plaatsgevonden liggen inmiddels bloemen. Ook op de school, het Walterbosch college in Apeldoorn, heeft inmiddels een gedenkplekje ingericht. 

De school laat in een reactie weten dat zij merken dat veel leerlingen meeleven met dit verlies.