Gaslekkage in woning Johannes Wagenaarlaan Apeldoorn

Apeldoorn- Een bewoner van een woning aan de Johan Wagenaarlaan in Apeldoorn zuid, rook zondagavond een gaslucht. 

De brandweer kwam rond 23.00 uur met spoed ter plaatse. Brandweerlieden gingen met meerapertuur de woning binnen om te kijken of er daadwerkelijk gas in de woning hing. Bij aankomst van de brandweer bleek de bewoner, een oudere man, nog aanwezig in de woning. Hij probeerde zelf het euvel te verhelpen en moest door de brandweer naar buiten worden gebracht. Daar moest de man wachten totdat de uitkomst van de metingen bekend waren. 

Na metingen van de brandweer bleek er daadwerkelijk een deel van de woning vol gas te staan. De oorzaak hiervan bleek een kapotte slang richting het gasfornuis. Hierdoor ontstond er aardig wat gas in de woning.

De brandweer heeft de situatie veilig gesteld en de lekkage gedicht. Morgen komt er een monteur langs en gaat de kapotte slang herstellen. 

Na zo’n 30 minuten kon de man weer terug zijn woning binnen.