Appartementen ontruimd na gaslucht Eburonenstraat Apeldoorn

Apeldoorn – De bewoners van een appartement aan de Eburonenstraat in Apeldoorn moesten maandagavond hun koffers pakken en hun huis verlaten nadat zij in hun woning een gaslucht roken. 

Rond 23.00 uur kwam de melding van de gaslucht bij de brandweer binnen nadat een medewerker van Liander, ter plaatse was gekomen en constateerde dat er ‘mogelijk’ een gaslekkage was in het appartementencomplex. Uit voorzorg werden zes appartementen ontruimd. De bewoners moesten tijdelijk hun woningen uit, sommige lagen net in bed. De brandweer heeft samen met Liander verschillende metingen verricht. Hier kwam in eerste instantie wel wat naar voren maar later niet meer. 

Toch wilde de brandweer en Liander geen risico nemen. Er moest ergens een gas uitstroom zijn geweest in het appartement waar de gaslucht werd geroken. Liander besloot om de gastoevoer naar het desbetreffende appartement op de vierde etage, af te sluiten. 

Omdat de situatie na ongeveer een half uur veilig was, konden de bewoners van de overige woningen weer terug naar hun woning. Voor de bewoners van de woning waar de gaslucht werd geroken was dat niet het geval. De bewoners konden niet terug naar hun woning. Zij zouden naar verluidt de nacht ergens anders gaan door brengen. 

Wat de precieze oorzaak was van de gaslucht, was maandagavond nog niet bekend. Liander stelt een nader onderzoek in om te kijken waar de gaslucht exact vandaan kwam.