Brandweer redt honden uit brandende woning Glazeniershorst Apeldoorn

Video: Apeldoorn – De brandweer is vanmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een brand in een woning aan de Glazeniershorst in Apeldoorn. 

Kort nadat de eerste tankautospuit ter plaatse was werd er middelbrand gemaakt. Hierop is nog een tankautospuit gaan rijden en even later een hoogwerker en een waterwagen. 

Ten tijde van de brand bevonden zich geen personen meer in de woning, wel zaten er nog twee honden in de woning. De brandweer slaagde erin om de honden uit de woning te redden. Een dierenarts werd in kennis gesteld en kwam ter plaatse om de honden na te kijken, na een controle maken de honden het goed. 

De oorzaak van de brand betrof een wasmachine die door een onbekende reden in de brand was gevlogen. Hierdoor kwam veel rookontwikkeling vrij. De brandweer heeft de brand geblust en de woning geventileerd.