Man in onderbroek springt van balkon naar balkon en vernielt ramen Uraniumweg Apeldoorn

Apeldoorn – Een verwarde man van een jaar of dertig heeft zijn buurt in Apeldoorn vanmorgen rond half zes flink op stelten gezet. De man klom in zijn onderbroek van balkon naar balkon, trapte ramen in, schopte tegen deuren en wilde niet naar beneden komen.

Het voorval speelde zich af rond één van de vijf appartementencomplexen in de buurt van de Aluminiumweg. Het complex waar de man van balkon naar balkon klom, staat aan de Uraniumweg.

Verwarde indruk

Omdat de man niet naar beneden wilde komen, verzamelden zich in de buurt van dat complex een arrestatieteam, zes politieauto’s, twee brandweer wagens en een ambulance.

Bewoners en politie probeerden de man, die een verwarde indruk maakte, ertoe te bewegen om naar beneden te komen. Uiteindelijk gaf hij daar rond zeven uur gehoor aan, waarna de politie hem heeft meegenomen.

Volgens buurtbewoners verkeert de verwarde gevelklimmer vaker onder invloed en zorgt daardoor voor overlast in de buurt.

Op de muren rond de balkons waar de man heeft geklommen, zitten meerdere bloedsporen doordat de man zichzelf aan zijn handen had verwond.