Eigenaar vindt gestolen fiets terug bij Asielzoekerscentrum na hapje eten in de stad

Een opmerkelijk voorval vanavond in Apeldoorn, een groepje jongens was een hapje gaan eten in de stad, toen zij terug kwamen bij hun fietsen die geparkeerd stonden aan de Hofstraat/hoofdstraat bij de Mac Donalds. Bleek de fiets van een van de jongens weg te wezen.

De jongens zochten in de omgeving en troffen de fiets niet meer aan. De fiets stond in een vak waar juist fietsen mochten staan, dus door de gemeente zou die dan wel niet weg zijn gehaald. De jongens gaven het na enige tijd op omdat ze het vermoeden hadden dat de fiets was gestolen en gingen richting huis. De jongen van wie zijn fiets was verdwenen stapte bij een vriend achterop.

Onderweg naar huis zagen de jongens “vermoedelijk” de fiets staan bij het AZC, toen zij dichterbij gingen kijken, bleek het inderdaad de fiets van de jongen te zijn, hij herkende zijn fiets aan het plakband bij het achterlicht. Het slot van de fiets was vernield. De fiets bleek dus inderdaad gestolen te zijn wat de jongens al dachten en was meegenomen naar het asielzoekerscentrum.

De jongen belde de politie omdat de fiets inmiddels door bewoners van het azc naar de kelder was gebracht. Korte tijd later arriveerde twee agenten die met de jongens mee naar binnen gingen. De fiets stond daar om een hoekje. De jongen moest de fiets sleutel in het slot steken of het lukte ook moesten de eigenaar zijn gegevens afgeven daarna mocht hij zijn fiets mee nemen.

De politie heeft een verklaring opgenomen en gaat het allemaal vast leggen. Of er aangifte is/wordt gedaan van diefstal is nog niet bekend.

Er zijn in ieder geval nog geen aanhoudingen verricht.