23-Jarige man uit Eerbeek omgekomen bij zware crash Gildenlaan Apeldoorn

Apeldoorn – Bij een eenzijdig aanrijding op de Gildenlaan in Apeldoorn, is vrijdagavond rond middernacht een 23-jarige bestuurder uit Eerbeek om het leven gekomen, een 19-jarige jongen uit Apeldoorn raakte gewond. 

Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur. Hulpdiensten waaronder meerdere ambulances en een Traumahelikopter werden opgeroepen. Bij aankomst bleek het al snel om een zeer ernstig ongeval te gaan. Een auto was door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst, over de kop geslagen en tientallen meters verderop tot stilstand gekomen. Het ambulancepersoneel en aanwezige politieagenten begonnen bij aankomst direct met het reanimeren van de bestuurder, ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten mocht dit niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het overleden slachtoffer zou tijdens de botsing uit het voertuig zijn geslingerd. 

Naast het overleden slachtoffer zat er een 19-jarige jongen uit Apeldoorn in de auto. Deze bleek ook gewond te zijn geraakt en is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Gildenlaan was tussen de rotonde van Groen wit en winkelcentrum de Eglantier uren afgesloten wegens onderzoek.

De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept.