Veel rookontwikkeling bij brand in metaalfabriek in Epe

Epe – De brandweer is woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur gealarmeerd voor een industriebrand bij een metaalfabriek aan de Stationsstraat in Epe.

Door de meldkamer werd er vrijwel direct opgeschaald naar het sein ‘Middelbrand’. De korpsen; Epe, Oene en Apeldoorn kwamen ter plaatse met twee blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker. 

Ter plaatse bleek er brand te zijn in de afzuiginstallatie waardoor het hele pand onder rook stond. Buurtbewoners werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden bij overlast van de rook. De brandweer had de brand na enige tijd onder controle waarna het pand werd geventileerd. 

Twee werknemers van het bedrijf zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie, deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Team brand onderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de brand en Salvage komt ter plaatse om de schade op te nemen.