Vreemde lucht bij Eglantier Apeldoorn houdt brandweer uren bezig

Apeldoorn – Brandweer had dinsdagavond hun handen vol aan een vreemde lucht wat uit het riool kwam op winkelcentrum de Eglantier in Apeldoorn de Maten. 

Rond 21.30 uur belde bewoners van de Eglantier de brandweer nadat zij een vreemde lucht roken. De brandweer was snel ter plaatse en kon al snel achterhalen dat de vreemde lucht, wat later een benzine lucht bleek, uit het riool kwam. Brandweerlieden verrichte metingen, hiervoor moesten zij meerdere putdeksel openen. Omdat de openstaande putten voor een gevaarlijke situatie kon zorgen, zette de brandweer een deel van het winkelcentrum af met linten. 

De bevelvoerder van het blusvoertuig, liet de meldkamer weten dat zij een waterwagen nodig hadden om zo voldoende water te hebben om het riool door te spoelen. 

In de riolering was namelijk de benzine goed te zien. Doormiddel van het doorspoelen hoopte de brandweer dat de benzine lucht zou verdwijnen. Dit leek ook te zijn gelukt. Echter werd de brandweer zo’n 2 uur later opnieuw gealarmeerd voor een vreemde lucht aan de Eglantierlaan. Dit ligt naast het winkelcentrum. Een bewoonster van het appartementencomplex aan de Eglantierlaan rook bij binnenkomst een vreemde lucht en belde de brandweer omdat zij het niet vertrouwde. De brandweer was ook hier snel ter plaatse en verrichte metingen, hieruit kwam niet veel bijzonders naar boven. De brandweerlieden roken hier wel een vreemde lucht en gingen op onderzoek uit. Uiteindelijk bleek ook hier de benzinelucht de boosdoener. De lucht kwam door een putje in de technische ruimte in een paar appartementen terecht. De brandweer heeft de ruimte geventileerd waarna zij retour gegaan. 

De brandweer vermoedt dat iemand een beetje benzine in het riool heeft gedumpt.