Scooterrijder schiet weiland in en raakt gewond in Klarenbeek

Klarenbeek – Op de Hooiland in het buitengebied van Klarenbeek heeft zondagochtend in alle vroegte een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij is een scooterrijder in een weiland tot stilstand gekomen. 

Het ongeval gebeurde rond 06.00 uur nadat de scooterrijder vanaf de kant van Apeldoorn richting Klarenbeek rijdt en in de bocht door nog onbekende oorzaak rechtdoor reed een weiland in. De scooterrijder belandde vervolgens zo’n 5 meter van de weg af, in een een greppel. 

De hulpdiensten waaronder een ambulance waren snel ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plaatse gestabiliseerd. Nadat vier politieagenten en een ambulance verpleegkundige het slachtoffer naar de brancard hadden getild werd hij per ambulance werd overgebracht naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Hij heeft onder meer verwondingen aan zijn been opgelopen. 

De Hooiland was vanwege de aanrijding enige tijd gestremd. De scooter van het slachtoffer is tijdelijk ergens gestald en wordt later opgehaald.