Woning in Beekbergen vol rook door brand; bewoner gewekt door rookmelder

Beekbergen – In een woning aan de Loenensweg in Beekbergen is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De bewoner lag op te slapen terwijl hij een pannetje op het vuur had staan in de keuken. 

De bewoner werd wakker van de rookmelder waarna hij direct ging kijken wat er aan de hand was. Al snel werd duidelijk dat er vanuit de keuken rook kwam. De bewoner probeerde de brand nog te blussen maar moest zijn actie staken vanwege de rookontwikkeling. Hierop alarmeerde hij de brandweer. De brandweer kreeg de melding iets over half vijf binnen en kwam met spoed ter plaatse. 

Bij aankomst van de brandweer hing er veel rook in de woning. De brandweerlieden hadden het vuur snel geblust waarna zij konden beginnen aan het ventileren van de woning. 

De bewoner is naar de huisartspost gegaan om zich te laten onderzoeken wegens de rookinhalatie. De woning heeft aardig wat rookschade opgelopen. Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade op te nemen.