Brandweer redt kitten Streepje uit de boom in Klarenbeek

Klarenbeek – Een 3 maanden oude kitten liet maandagavond twee brandweerwagens uitrukken naar de Welvaartsdwarsweg in Klarenbeek. De kitten zat al de gehele middag in de boom.

De dierenarts adviseerde namelijk om de brandweer te bellen omdat de jonge kitten, in slaap zou kunnen vallen of vermoeid zou raken waardoor deze uit de boom kon vallen. De eigenaren van de kitten volgde het advies van hun dierenarts dus op en belde de brandweer. Deze kreeg de melding rond 22.30 binnen en rukte met een blusvoertuig en een hoogwerker uit. 

Bij aankomst van de brandweer zat kitten Streepje in een boom op zo’n vijf meter hoogte. Met behulp van de hoogwerker kon de brandweer bij kitten Streepje komen en wisten de brandweerlieden hem weer veilig en gezond over te dragen aan de eigenaren. 

Streepje zit inmiddels weer warm binnen. Volgens de eigenaren is het de tweede keren in twee dagen tijd dat de kitten de boom in klom, de vorige keer ging hij er echter van zelf weer uit. Deze keer deed hij dat dus niet. 

Na zo’n 30 minuten kon de brandweer retour richting de kazerne.