Man knalt tegen boom en raakt gewond Sprengenweg Apeldoorn

Apeldoorn – Op de Sprengenweg in het centrum van Apeldoorn heeft afgelopen nacht een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden. Een jongeman crashte met zijn auto tegen een boom en raakte daarbij gewond. 

Iets voor 03.00 uur hoorde bewoners van de Sprengenweg een harde klap, toen zij naar buiten keken zagen zij dat er een auto tegen een boom was gecrasht. De hulpdiensten werden gebeld en kwamen met spoed ter plaatse. In het begin was het nog erg onduidelijk of de jongeman alleen in het voertuig zat. Maar uiteindelijk wordt er vermoedt dat de jongeman alleen in het voertuig zat en de bestuurder was van de auto. 

Het ambulancepersoneel onderzocht het slachtoffer ter plaatse maar uiteindelijk bleek dat hij toch mee moest naar het ziekenhuis voor verdere behandeling en onderzoek. Een motoragent reed achter de ambulance aan richting het ziekenhuis. 

Bij de bestuurder van de auto werd een alcohol test en een drugstest afgenomen, deze zouden beide iets hebben aangegeven. Zo zou tijdens de drugstest naar boven zijn gekomen dat de jonge amfetamine heeft gebruikt. En bij de alcohol test zou hij ook te veel hebben geblazen aldus omstanders die er snel bij waren. 

De politie wil dit allemaal nog niet bevestigen maar gaat er wel vanuit dat de bestuurder reed onder invloed. 

De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk, de auto is bij de aanrijding fors beschadigd geraakt en moest worden afgesleept. De Sprengenweg was in de richting van het centrum enige tijd afgesloten geweest.