Man en kind gewond bij aanrijding in Apeldoorn; omstander aangehouden

Een jongetje en een 76-jarige man uit Apeldoorn zijn vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Savornin Lohmanstraat met de Kayersdijk in Apeldoorn. Na het ongeval beledigde een omstander politieagenten, waarna de man werd overmeesterd en aangehouden. 

Het tweetal werd op zijn fiets aangereden door de auto van een 77-jarige vrouw uit Apeldoorn. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, meldt een woordvoerder van de politie. Ambulancepersoneel behandelde de slachtoffers ter plekke. Politieagenten die op de plaats van het ongeval aanwezig waren, werden lastiggevallen door een omstander die uit het niets op hen af kwam lopen. De man sprak de agenten op een beledigende toon aan, waarop de agenten hem weg duwden en de man op de grond viel. 

Dit viel niet in goede aarde, waarop de man opnieuw dreigend op de agenten af kwam. Eén agent sloeg de man met zijn wapenstok, maar dit hield hem niet tegen, waarna een andere agent ook zijn wapenstok inzette. Vervolgens stapte de man in een auto die hem oppikte en schold hij de dienders uit. Hierop werd hij uit de auto gesleurd door de agenten die hem op de grond neerlegden en de man boeiden en aanhielden.