A50 bij Beekbergen bezaaid met bierkratten nadat vrachtwagen lading verliest

Beekbergen – Op de A50 tussen Arnhem en knooppunt Beekbergen heeft ter hoogte van Lieren een vrachtwagen een deel van zijn lading verloren. 

Het voorval gebeurde rond 23.15 uur plaats. De vrachtwagenchauffeur was onderweg van de Hertog Jan brouwerij uit Dommelen naar Zwolle, daar zal hij de lading rond 23.00 uur lossen bij een distributiecentrum van Albert Heijn maar zover kwam het niet. De vrachtwagenchauffeur verloor een deel van zijn lading nadat hij moest uitwijken voor een automobilist die hem in wilde halen. De vrachtwagenchauffeur moest hierdoor corrigeren waardoor hij slingerde met als gevolg dat zijn lading, zo’n 1800 kratjes begonnen te schuiven en daarvan zeker enkele tientallen uit de trailer vielen.

De snelweg lag bezaaid met kratjes bier en kapotte bierflesjes. Vier automobilisten konden de kratjes en bierflesjes niet meer ontwijken en liepen schade op aan hun voertuigen. Zij konden na het invullen van de schadeformulieren en de gegevens verder rijden. 

Vanwege de ravage op de snelweg, waar zeker zo’n 100 kapotte bierflesjes lagen, werd de snelweg enige tijd volledig afgesloten. Dit zodat er met een veegmachine de glasscherven kon worden opgeveegd. 

De chauffeur en Rijkswaterstaat hebben de krantjes bij elkaar gestapeld en van de rijstroken afgehaald. 

Een bergingsbedrijf heeft een deel van de lading van de vrachtwagen overgepakt waarna de vrachtwagenchauffeur zijn weg na ruim 2 uur kon vervolgen.