Grote brand in Brummen

Brummen – Een schuur is woensdagmiddag fors beschadigd geraakt door een felle uitslaande brand. Niemand raakte voor zover gewond.

De brand werd rond 14.30 uur ontdekt waarna de brandweer met spoed ter plaatse kwam aan de L. R. Beijenlaan. Aanrijdend kregen de brandweerlieden van de eerste brandweerwagen al door dat het om een serieuze brand ging, om die redenen werd er opgeschaald naar het sein ‘middel’ brand. Hierop werden de officier van dienst en een tweede blusvoertuig gealarmeerd en meerdere wagens voor de waterwinning.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog uit het dak van de schuur. De brandweer wist een van de twee auto’s die in de schuur stond te redden. Maar kon de tweede auto niet redden, evenals de schuur. Wel wisten de brandweerlieden het woonhuis nat te houden waardoor deze gespaard is.

Vanwege de omvang van de brand, werd er ook nog opgeschaald naar ‘grote’ brand, hierop kwam nog een derde blusvoertuig ter plaatse maar deze kon al snel weer retour omdat deze toch niet nodig bleek te zijn.

De rookontwikkeling was in de wijde omtrek goed te zien. Dit trok dan ook aardig wat bekijks. De weg was lange tijd afgesloten zodat de brandweerwagens af en aan konden rijden en dat de hulpdiensten voldoende werkruimte hadden.

Inmiddels is de brand onder controle en is de schade aan de schuur goed te zien.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en zal door team brandonderzoek van de brandweer worden onderzocht.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen van de brand.