Auto vol lachgas knalt tegen boom in Apeldoorn; bestuurder zwaargewond

APELDOORN – Bij een botsing tussen een personenauto en een boom is zondagmiddag 1 augustus een man zwaargewond geraakt. Dat gebeurde aan het begin van de Laan van Erica in Apeldoorn, ter hoogte van de Gijsbrechtgaarde. In de auto van de man vonden de hulpdiensten meerdere flessen lachgas.

Hoe het eenzijdige ongeval precies gebeurde, is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat de bestuurder de controle over het stuur is verloren, waarna de auto tegen de boom botste.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gegaan: een brandweerwagen, twee ambulances, een traumahelikopter en de politie. De brandweer moest het slachtoffer uit de auto bevrijden. De man is daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig is total loss.

In de auto vonden de hulpdiensten meerdere flessen lachgas. Volgens een videocorrespondent ter plaatse zou het om zeker tien flessen gaan. De weg is afgesloten voor sporenonderzoek van de politie. Veel mensen zijn afgekomen op de ravage op de weg.