Brand op balkon in Apeldoorn; vermoedelijk door vuurwerk

Apeldoorn – De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag gealarmeerd voor een woning aan de Eendenweg in Apeldoorn zuid. 

De melding van de brand kwam rond 02.00 uur binnen bij de meldkamer nadat bewoners van een appartementencomplex alarm sloegen toen zij een brandlucht roken en forse rookontwikkeling zagen. De brandweer rukte met groot materieel uit omdat de brand woedde in een appartementencomplex, dit betekent dat er twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een officier van dienst worden aangestuurd. 

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig en de hoogwerker bleek de brand mee te vallen en konden de overige voertuigen aanrijdend omkeren. 

De brand betrof op een balkon van een appartement op de eerste etage een flinke hoeveelheid rook aan. Er bleek een fors brandje te hebben gewoed op het balkon. De brandweer had het vuur snel onder controle waardoor erger is voorkomen. 

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar de politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken dan wel niet door baldadigheid. Het vermoeden bestaat namelijk dat er zwaar vuurwerk is afgegaan op het balkon waarna er iets is gaan branden. 

De politie bleek namelijk rond 00.15 uur ook al in de straat aanwezig te zijn geweest nadat er meerdere knallen waren gehoord van vermoedelijk vuurwerk. 

De politie hoopt dat mensen iets hebben gezien of gehoord rond de tijdstip van de brand. Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. De politie heeft de zaak in onderzoek. 

De bewoner van het appartement is erg geschrokken maar is niet gewond geraakt. Hij kan ondanks dat zijn balkon forse brandschade heeft opgelopen, gewoon thuis slapen de rest van de nacht.