Wateroverlast in Apeldoorn en omgeving na noodweer

Apeldoorn/Beekbergen/Ugchelen – Aan het eind van de zondagmiddag even voor half 6 trokken er felle buien met veel regen en onweer over de hele regio. Hierdoor ontstond er veel wateroverlast waar de brandweer de hele avond nog druk mee was.

17.22 Beekbergen, De bui was al een tijdje bezig toen de eerste melding van een wateroverlast binnen kwam. De riolering aan de Hagenweg in Beekbergen kon de hoeveelheid water niet meer aan waardoor de volledige straat flink onder water kwam te staan. Het water stroomde weg over het fietspad langs de Arnhemseweg. Het volledige fietspad was binnen no-time omgetoverd tot een woeste rivier, doordat het steeds meer water werd dreigde het water bij huizen naar binnen te stromen. De brandweer heeft op het fietspad verschillende putdeksels los getrokken waardoor het water beter weg kon stromen in het riool. Nadat het meeste water van het fietspad was heeft de brandweer de Hagenweg leeggepompt.

17.26 Apeldoorn, Op de Heemradenlaan in Apeldoorn waren verschillende putdeksels op het fietspad losgekomen waardoor het fietspad onder water stond.

18.15 Apeldoorn, Bij de Basisschool de Eendracht aan de Beeklustweg ontstond een waterlekkage. De vloer in de school was flink onder water gelopen. De brandweer kon weinig voor de medewerkers betekenen. Medewerkers hebben met bezems en trekkers het meeste water weg getrokken.

18.53 Beekbergen, Op de Loenenseweg in Beekbergen was een kleine boom over een fietspad gevallen. De brandweer kon met een paar man erin slagen om de boom van het fietspad te tillen.

19.13 Apeldoorn, Bij een bedrijf aan de Nagelpoelweg in Apeldoorn liep een laaddock onder water. In overleg met de eigenaar van het pand is ervoor gekozen om de brandweer het water weg te laten pompen.

19.53 Ugchelen, Bij een bedrijfsverzamelgebouw de Boogaardslaan in Ugchelen is water uit een rioleringssysteem omhoog gekomen. Alle bedrijven in het gebouw hadden flinke waterschade. De brandweer heeft door middel van de hoogwerker het dak gecontroleerd op inzakkingen.