Ruim 100 huishoudens zonder water door breuk in leiding in Apeldoorn

Apeldoorn – De Prins Willem- Alexanderlaan in Apeldoorn stond zaterdag in de vroege ochtend uren enige tijd deels onder water. 

Rond 04.30 uur werd er een behoorlijke waterlekkage ontdekt waarna vitens in kennis werd gesteld. Omdat de straat onder water zou staan werd ook de politie aangestuurd om te kijken wat er aan de hand was. Bij aankomst van de politie bleek er inderdaad een forse waterlekkage te wezen. Agenten besloten hierop de straat af te sluiten. 

Omdat de aanwezige agenten een vreemde lucht waarnamen werd ook de brandweer in kennis gesteld. Eerst werd gedacht aan een gaslucht maar al snel bleek dat er ergens benzine is gemorst (vermoedelijk tijdens het vullen van graafmachines die een tijdje terug werden gebruikt voor het aanleggen van glasvezel) en dit nog ergens in het gras heeft gelegen maar door de waterlekkage mee werd gespoeld door het water naar het riool en zo in het riool terecht is gekomen waardoor die dampen goed te ruiken waren. 

De brandweer heeft het waterschap in kennis gesteld zij zullen verder gaan kijken hoe en wat met betrekking het verontreinigde water in het riool. 

Vitens heeft de waterleiding afgesloten waarna er kon worden begonnen met herstelwerkzaamheden, deze gaan waarschijnlijk nog de gehele ochtend en deel van de middag duren. 

Door de breuk in de waterleiding kwam de kruising Prins Willem- Alexanderlaan met de Koningslijn onder water te staan, maar ook het fietspad langs de Prins Willem- Alexanderlaan stond blank. 

Volgens een medewerker van Vitens hebben zeker zo’n 100 huishoudens geen water, maar dit zouden er volgens hem ook meer kunnen zijn.