Scooterrijder wil controle ontvluchten maar botst op politieagent in Apeldoorn

Apeldoorn – Op de kruising Matenpoort met de Ovenbrouwershoek in Apeldoorn, is donderdagmiddag een agent aangereden tijdens een verkeerscontrole. 

Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur nadat de agent, een scooterrijder wilde controleren. De scooter reed vanaf de Maten in de richting van het centrum, toen de agent hem een stopteken gaf. De jongeman op de scooter, een 19 jarige Apeldoorner, weigerde te stoppen en botste op de politieagent waarna beide ten val kwamen. 

Beide liepen wat schaafwonden op maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Agenten hebben de jongen eerste hulpverleend.

De politie startte na het ongeval een onderzoek. Uiteindelijk werd besloten dat de jongen naar huis kon gaan met meerdere bekeuringen op zak. Waarom de jongen er vandoor wilde gaan kon een politiewoordvoerder niet melden. 

De scooter van de jongen raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.