Wietplantage ontdekt in pand van bewoonster die inbrekers weg jaagde met hooivork in Beekbergen

Update; Beekbergen – Bewoners aan de Engelanderweg in Beekbergen hebben zondagmiddag de schrik van hun leven gekregen toen er plots 8 tot 10 mannen in hun tuin stonden, volgens de bewoners oostblokkers.

Wat de mannen van plan waren is onduidelijk, volgens de bewoners waren de mannen een inbraak van plan. Toen de vrouw de mannen ontdekte liet ze haar honden los en achtervolgde de mannen met een hooivork. De afgelopen weken wordt de buurt veel geteisterd door woninginbraken.

De mannen probeerde de vrouw vast te grijpen maar dat is niet gelukt. Ze schopte kwaad een deuk in de brievenbus waarna ze in twee busjes vertrokken. Buurtbewoners hadden inmiddels al een foto gemaakt van de voertuigen.

De politie kwam volgens omstanders met spoed in kogelwerende vesten ter plaatse. De politie heeft onderzoek gedaan op de brievenbus naar een mogelijke afdruk. 

Update;

Zo’n drie dagen na het incident van afgelopen zondagmiddag komt de politie met meer informatie naar buiten. In een pand die de bewoonster van de Engelanderweg, verhuurd in Arnhem, is dinsdagochtend een wietplantage ontdekt met zo’n 300 plantjes. De plantage in Arnhem is inmiddels opgerold door de politie, zij doen momenteel onderzoek naar wie er achter de plantage zit.

De vrouw die zondagmiddag haar verhaal deed omtrent het incident aan de Engelanderweg in Beekbergen, geeft aan enkel het pand te verhuren en niets van de kwekerij af te weten.

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch geeft aan dat er in beide zaken nog geen aanhoudingen zijn verricht en dat het onderzoek naar beide zaken nog loopt.

Lees meer op de pagina van de bron;

https://www.destentor.nl/apeldoorn/hennepkwekerij-ontdekt-in-pand-van-beekbergse-paardenfokker-die-overvallers-verjoeg-met-hooivork~a30637d2c/