Gewonde fietser moet bijna uur wachten op ambulance door verwarring bij de 112 meldkamer

Apeldoorn – Op de Deventerstraat in Apeldoorn gebeurde vrijwel tegelijk twee eenzijdige aanrijdingen. Bij beide aanrijdingen kwamen fietsers ongelukkig ten val waarna zij gewond raakten.

De ongelukken gebeurde rond 01.15 uur, omstanders die het zagen gebeuren belde direct 112. Bij de meldkamer dachten zij dat de 112 telefoontjes, om het zelfde ongeval gingen waarna er twee politiewagens en een ambulance met spoed werden aangestuurd. De politie kwam met spoed ter plaatse bij de Deventerstraat ter hoogte van de Tol, terwijl de ambulance die werd aangestuurd zo’n 800 meter verderop stond bij de andere aanrijding.

Na enige tijd hadden agenten door dat er iets niet klopte gezien er na 20 minuten nog geen ambulance ter plaatse was. Navraag bij de meldkamer bood uitkomst. Deze zou een nieuwe ambulance aansturen. Na ruim 50 minuten na de 112 melding kwam de ambulance ter plaatse. De fietser welke onder invloed zou zijn geweest en door nog onbekende oorzaak ten val kwam. Is door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zou een flinke hoofdwond hebben opgelopen en omstanders zouden hebben verklaard dat hij zo’n 5 minuten buiten bewustzijn is geweest.

Het slachtoffer van het ongeval waar de eerste ambulance naar toe was gereden, werd ook naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek en behandeling.

Terwijl de agenten aan het wachten waren op de ambulance, zorgde zij dat het verkeer via de stoep langs het slachtoffer gingen. Toen een van de agenten een scooterrijder seinde dat deze langzamer moest gaan rijden, wilde deze er vandoor gaan. De agent hield hem tegen en al snel bleek dat de jongeman niet in het bezig was van een geldig rijbewijs, ook bleek hij te veel te hebben gedronken en voordat de agent hem maande langzamer te rijden zorgde dezelfde scooterrijder ook voor behoorlijk wat geluidsoverlast. Hij toeterde namelijk zo’n 10 minuten lang op de Deventerstraat.

De jongeman kreeg voor zover bekend van de agent twee bekeuringen, een voor het rijden zonder rijbewijs en een voor het onnodig gebruik maken van de toeter. De bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs zou 269 euro zijn en voor het onnodig lawaai maken 289 euro, beide bedragen zijn inclusief de administratie kosten.

De scooterrijder mocht de GO scooter waar die op reed laten staan en zijn weg naar huis lopend te voet af maken. Volgens de jongen kwam die terug van een feestje, dat feestje is voor hem een dure avond geworden.