Bestuurder krijgt aanrijding na ruzie in Apeldoorn en vlucht

Apeldoorn – Op de kruising Asselsestraat met de Wilhelmina Druckerstraat in het centrum van Apeldoorn, heeft maandagavond een opmerkelijke aanrijding plaatsgevonden waarna een van de bestuurders door reed. 

Het ongeval gebeurde iets na 23.30 uur. Een gele Citroën, die over de Asselsestraat rijdt richting het centrum, botst vol tegen een bmw aan die over de Wilhelmina Druckerstraat rijdt in de richting van de Prins Willem Alexanderlaan. De bestuurder van de gele Citroën, ging er na de botsing er vandoor. 

De bestuurder van de BMW bleef geschrokken achter en belde het alarmnummer. Hulpdiensten waaronder de ambulancedienst waren snel ter plaatse. De bestuurder van de BMW werd door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Een getuige die het ongeval zag gebeuren, werd door rondslingeren brokstukken geraakt. Ook hij is door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Volgens getuigen ging er voor het ongeval een ruzie vooraf waarbij de bestuurder van de gele Citroën bij betrokken was. Getuigen verklaren dat de bestuurder bij een handgemeen betrokken is geweest tijdens een conflict in relationele sfeer. Na de ruzie ging de bestuurder in zijn gele wagen er vandoor en reed meerdere malen “als een idioot” over de Asselsestraat, aldus getuigen. Niet veel later ging het dus mis. 

De getuigen hadden vanwege de ruzie al het kenteken van de gele auto genoteerd. Toen de bestuurder er na de aanrijding er vandoor ging hebben zij dit kenteken aan de agenten ter plaatse door gegeven. De politie heeft in de omgeving gezocht naar het desbetreffende voertuig maar deze voor zover bekend niet meer aangetroffen. 

De bestuurder van de BMW is niet bij de ruzie die voor het ongeval plaats vond betrokken, dat is in ieder geval wel duidelijk. 

Volgens de politie moet de gele wagen aardig wat schade hebben. Politie roept op getuigen zich te melden. Ook wordt gevraagd of de bestuurder zich wil melden. 

Na de aanrijding vertrok de gele auto richting het centrum. Hier hebben agenten nog gezocht. 

De BMW is door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft de zaak in onderzoek.