Groot feest op Apeldoornse rotonde na overwinning Nederlands elftal

Apeldoorn – Honderden Oranje-fans hebben zich in Apeldoorn verzameld bij een rotonde in Apeldoornse wijk de Maten om feest te vieren.


Het Nederlands elftal versloeg zondagavond Oekraïne met 3-2. De fans kwamen kort na die zege naar de zogenoemde Oranje-rotonde. Er worden fakkels en vuurwerk afgestoken en er rijden auto’s met teksten over Oranje.

Na overwinningen van Oranje verandert de rotonde traditioneel in een ‘feestrotonde’ waar voertuigen rondjes rijden en mensen feest vieren. De politie en handhavers zijn zondagavond aanwezig. Volgens een videocorrespondent zijn er al zo’n 400 supporters.

Rond 00.30 uur waren de meeste feestvierders vertrokken, de politie ontruimde vervolgens de rotonde waar nog zo’n 150 mensen waren.