Kindje gewond na val met moeder op fiets Trekweg Apeldoorn

Apeldoorn – Op de kruising Trekweg met de Sluisoordlaan viel op het fietspad, een moeder en haar kindje, met de fiets. Het kindje raakte hierbij gewond. 

Het ongeval gebeurde rond 08.30 uur. Politie en ambulancedienst werden met spoed aangestuurd door de meldkamer en waren snel ter plaatse. Bij aankomst bleek het te gaan om één eenzijdig ongeval. De moeder fietste met haar kindje over het fietspad en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. 

De moeder hield aan de val voor zover bekend geen verwondingen over. Het kindje moest wel mee naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Volgens de politie gaat het om een heel jong kindje. 

De fiets wordt door de politie weg gebracht. 

Overige fietsers liepen aardig wat hinder na het ongeval. De ambulance stond namelijk op het drukke fietspad en de fietsers moesten daarom heen. Dit leidde tot in ieder geval 2 keer toe tot bijna ongelukken. Bij een 3e keer kwamen twee jongens met elkaar in botsing maar beide kwamen met de schrik vrij. 

Volgens een omwonende die haar hond aan het uitlaten was, is het de zoveelste aanrijding op het fietspad. “Vooral sochtends vroeg is het hier super druk. Mensen letten dan totaal niet op want bij de oversteekplaats (Sluisoordlaan- met het fietspad) hebben fietsers geen voorrang en moeten zij plotseling hard remmen met vaak als gevolg dat de fietser daar achter vol op de voorste fietser klapt.” Volgens de mevrouw zijn het vooral jonge lui en ouders met kinderen die naar school moeten.