Kat beschoten in Apeldoorn zuid; politie zoekt getuigen

Apeldoorn- De politie is op zoek naar de persoon die afgelopen weekend een kat heeft beschoten met een luchtbuks. De gewonde kat kwam zaterdagochtend rond 09.30 uur thuis en bleek toen ernstig gewond.

De politie is op zoek naar getuigen die tussen vrijdag 4 juni 17.00 uur en zaterdag 5 juni 09.30 uur iets heeft gehoord en gezien. De kat zou zijn beschoten in de omgeving van de Oude Beekbergerweg tussen de Bernhard Zweeslaan en de Mendelssohnlaan in Apeldoorn zuid.

Volgens de politie is het diertje minimaal 3 keer geraakt. De dierenarts telde meerdere kogels in het lijfje van de kat, ook zou een van de poten van de kat moeten worden geamputeerd.

Volgens de politie is dit niet het eerste incident de afgelopen jaren in deze omgeving. Volgens de politie is er vaker geschoten op katten.

Wie tips heeft kan de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-700.