Brandweer voorkomt dat felle brand in carport overslaat naar woning Elspeterweg Uddel

Uddel – Aan de Elspeterweg in Uddel heeft maandagavond een felle brand gewoed in een carport.

De brandweer kreeg even voor 20.00 een 112 melding van een brand in een carport. Bij aankomst van de brandweer stond de carport al volledig in brand. Doordat de carport tegen een woning aan stond was er een grote kans dat de felle brand oversloeg naar de woning, daarop heeft de brandweer opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ waardoor een tweede blusvoertuig vanuit Elspeet ter plaatse kwam.

Door snelle inzet van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar de woning, wel is de carport volledig door de brand verwoest. De woning heeft rookschade opgelopen, daarvoor is stichting Salvage in kennis gesteld.

Hoe de brand kon ontstaan is onbekend. De brand trok veel bekijks van omwonenden.