Politie sluit parkeerplaats af bij grote carmeeting in Apeldoorn

Apeldoorn – Honderden automobilisten zijn vrijdagavond bijeengekomen voor een carmeeting op de parkeerplaats bij Omnisport aan de Voorwaarts in Apeldoorn. De politie is ter plaatse om de aanwezigen in de gaten te houden, maar heeft (nog) geen bekeuringen uitgedeeld.

Bij een carmeeting komen liefhebbers van getunede (sportieve, opvallende) auto’s bij elkaar om andermans voertuig te bewonderen. Het is niet de bedoeling elkaar uit te dagen voor een wedstrijdje hardrijden.

De groepsgrootte is echter een overtreding van de nog geldende coronamaatregelen. Vrijdagavond is het nog zo dat je met maximaal twee personen in groepsverband buiten mag zijn; vanaf zaterdag wordt dat verhoogd naar vier personen.

Er rijden agenten rondjes over het terrein van de parkeerplaats, om de aanwezigen in de gaten te houden. Daarnaast is de toegang tot het terrein afgesloten, zodat nieuwe deelnemers aan de carmeeting er niet bij kunnen.