Brand in kamer van zorginstelling

Apeldoorn – De brandweer werd zaterdagavond gealarmeerd voor een automatisch brandalarm op het terrein van zorginstelling S Heeren loo aan de Achisomoglaan. Zo’n drie minuten na alarmering werden de brandweervrijwilligers afgemeld omdat er geen sprake zou zijn van brand.

Echter werd vier minuten nadat de vrijwilligers waren afgemeld opnieuw opgeroepen voor een melding bij S heeren Loo, er was een sterke brandlucht geroken en ook was er rookontwikkeling uit een van de kamers te zien. Hierop kwamen meerdere politiewagens en twee brandweerwagens ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer bleek er inderdaad sprake van een brandje te wezen ik een van de kamers. De brandweerlieden hadden het vuurtje snel onder controle waarna zij de kamer en het pand konden ventileren. De brand zou zijn aangestoken door een van de bewoners.

De politie en de zorginstelling gaan kijken hoe deze persoon verder kan worden geholpen en de zorg en hulp krijgt die deze nodig heeft.

Of de bewoner van de kamer vannacht terug kan naar zijn kamer is onbekend.