Bestuurder vlucht na ongeluk in Apeldoorn

Apeldoorn – De hulpdiensten kregen in de nacht van zaterdag op zondag 23 mei een melding binnen van een aanrijding op de Wapenrustlaan in Apeldoorn.

Rond 02.15 uur raakte de bestuurder van een Renault Twingo, de macht over het stuur kwijt, raakte in de sliep en kwam vervolgens schuin tegen een lantaarnpaal in de bosschage langs de weg tot stilstand. De bestuurder vluchtte via de bijrijders kant, kwam terug om nog iets uit de auto te halen en rende vervolgens weer weg.

Getuigen belden direct 112 waarna zowel de politie als ambulancedienst met spoed ter plaatse kwamen. Maar gezien er geen slachtoffers bij de auto aanwezig waren kon de ambulance al snel weer huiswaarts.

De politie heeft het kenteken van de auto nagetrokken en zal de eigenaar van de auto een bezoekje brengen om te horen wat zijn kant van het verhaal is. Zo ook om te achterhalen wie de bestuurder van de auto is geweest, mocht de eigenaar dat niet zelf zijn geweest.

De bestuurder van de auto mag gezien de schade van een wonder spreken dat deze niet gewond is geraakt. Zowel de auto als lantaarnpaal raakte fors beschadigd.

De auto die total loss is, is afgesleept door een berger.

Waarom de bestuurder er vandoor is gegaan na de botsing is nog onduidelijk, getuigen geven aan dat de bestuurder tijdens zijn vlucht een lachgas tank mee zou hebben genomen. In de auto lagen aldus getuigen ballonnen. Of de bestuurder onder invloed is, is dus de vraag.