Plofkraak in Apeldoorn; verdachten gevlucht

Apeldoorn- aan het stationsplein heeft op maandag 17 mei omstreeks 03:00 een plofkraak plaatsgevonden.

Aan de zijkant van het station heeft in de nacht van 16 op 17 mei een plofkraak plaatsgevonden. Er is een pinautomaat ontploft met explosieven. De ravage is enorm. Een deel van de gevel is uit de muur en een gedeelte van de muur is ontzet.

Getuigen geven aan dat ze twee harde knallen hoorden, waartussen ongeveer een minuut aan tijd zat. Ook gaven ze aan dat ze vervolgens twee a drie mannen hebben zien vluchten.

De omgeving was enige tijd ruim afgezet vanwege explosiegevaar. De EOD kwam ter plaatse waarna de situatie werd heilig verklaard. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Ook mensen die camerabeelden hebben worden gevraagd zich te melden bij de politie.