Opgemerkte afvalverbranding blijkt schuurbrand in Voorst

Voorst – In een opslag schuurtje aan de Zwarteweg in Voorst, is zaterdagavond brand uitgebroken. De brandweer rukte met spoed uit en was snel ter plaatse. 

De brand werd rond 23;00 uur ontdekt door voorbijgangers. Bij aankomst van de brandweer stond het gehele schuurtje al volledig in brand en waren er vlammen en rook zichtbaar vanaf de N790 – Deventerweg. De brandweer had het vuur snel onder controle. 

Het schuurtje dat werd gebruikt als opslag locatie moet als verloren worden beschouwd. 

Opmerkelijk is, dat een buurman al een half uur eerder rook en vlammen zag. Hij dacht echter dat het ging om een afval verbranding wat je wel vaker ziet in buitengebieden. In dit geval ging het dus om het opslag schuurtje van de buren. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De inzet van de brandweer trok wat bekijks van automobilisten en omwonenden.