Vijf gewonden bij uitslaande zolderbrand in centrum van Apeldoorn

Apeldoorn – Bij een uitslaande brand aan de Deventerstraat in Apeldoorn zijn twee mannen uit een brandende woning gesprongen. Zij raakte hierbij lichtgewond. 

De brand werd rond 16.10 uur gemeld bij de brandweer. Al snel bleek dat er sprake was van een behoorlijke brand en schaalde de brandweer op naar het sein “middelbrand” meerdere brandweerwagens rukte uit en kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst stond de gehele bovenverdieping en zolder al volledig in brand. 

Uit de ramen en het dak sloegen de vlammen meters hoog. Veel zwarte rook trok richting het centrum van Apeldoorn. De brand trok veel bekijks van voorbijgangers, zij werden op geruime afstand gehouden door de politie. 

De politie sloot een groot gebied af waaronder de gehele Deventerstraat. 

Twee personen die de brand ontvluchte door uit de woning te springen, belandde op een geparkeerde auto waarna er een behoorlijke barst in de voorruit ontstond.

Vijf personen zijn door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en houdt rekening met brandstichting. Mede door verklaringen van getuigen. Ook heeft de politie iets verderop iets aangetroffen en in een bewijsmateriaal zak gestopt. 

De technische recherche is ter plaatse voor onderzoek. Dit zal nog geruime tijd duren.