Automobilist laat gewonde fietser achter op straat na aanrijding

Apeldoorn – Op de kruising Rijnstraat met de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn zuid heeft zaterdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto. Hierbij raakte de fietser gewond.

Het ongeval gebeurde na een voorrangsfout. De fietser kwam na de botsing hard ten val en raakte gewond aan zijn gezicht. De automobilist, stopte maar niet om het slachtoffer te helpen maar om een rijlesbordje wat op het dak stond van de auto eraf te halen. Toen de bestuurder dit had gedaan reed hij door zonder zich over het slachtoffer te ontfermen.

Hulpdiensten werden met spoed door de meldkamer aangestuurd. Bij aankomst ontfermde het ambulancepersoneel zich over het slachtoffer. Deze bleek ter plaatse te kunnen worden behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De politie nam verklaringen op van getuigen en van de fietser. Agenten zijn nog in de wijk wezen zoeken naar het desbetreffende voertuig maar deze is voor zover bekend niet gevonden.

Door rijden na een aanrijding is een misdrijf en wordt altijd zwaar bestraft.