Aanhoudingen tijdens noodbevel; veel politie op de been

Apeldoorn – In Apeldoorn geldt vandaag een noodbevel. Dit naar aanleiding van de aangekondigde demonstraties die er vandaag zouden zijn. Echter werd gisteravond door een van de groepen gemeld via sociale media dat zij niet naar Apeldoorn zouden komen.

Desondanks stonden er vandaag veel agenten paraat in Apeldoorn. Vooral rondom het stationsplein stonden meerdere politiewagens, agenten en bikers. Op het stationsplein was het erg rustig. Agenten controleerde her en der wat personen. Maar deze mochten na de controle hun weg weer vervolgen.

Op het stationsplein werd een man aangehouden nadat hij tijdens de controle een agent beledigde. De man werd geboeid in een politiebusje afgevoerd naar het politiebureau. Ook een twee persoon werd afgevoerd naar het politiebureau. De reden van zijn aanhouding is niet bekend. Of er naast deze twee aanhoudingen nog meer aanhoudingen hebben plaatsgevonden is niet bekend.

De inzet van de politie trok wat bekijks van voorbijgangers.