Man krijgt bekeuring na aanrijding in Hoenderloo

Hoenderloo – Op de Otterloseweg ter hoogte van de Brouwersweg bij Hoenderloo, is woensdagmiddag een scooterrijder in botsing gekomen met een vrachtwagen. Hierbij raakte wonder boven wonder niemand gewond.

Het ongeval vond rond 17.00 uur plaats. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermde zich over de scooterrijder en zijn bijrijder. Gelukkig bleken deze met de schrik vrij te zijn gekomen.

Volgens de vrachtwagenchauffeur, staken de scooterrijder en zijn bijrijder plotseling de Otterloseweg over, terwijl zij daar geen voorrang hadden, waarna de vrachtwagenchauffeur niet meer op tijd kon remmen met een botsing tot gevolg. De scooterrijder en zijn bijrijder kwamen ten val maar raakte niet gewond. Wel liepen beide voertuigen wat schade op.

Toen agenten de gegevens van beide heren na trok, bleek dat er wat onduidelijkheid was wie er nou had gereden. Toen bleek dat beide heren geen rijbewijs hadden. Uiteindelijk gaf een van de mannen toe de bestuurder te zijn, nadat deze meerdere malen was aangewezen door getuigen.

De bestuurder kreeg van de politie een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Beide mannen moesten hun weg te voet vervolgen.