Dode bij ongeval in Brummen; scooter en bestelbus botsen

Brummen – Op de Zutphensestraat in Brummen is vrijdagmiddag een scooterrijder om het leven gekomen bij een aanrijding.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur ter hoogte van de rotonde. De scooterrijder werd door een bestuurder van een bestelbus, vermoedelijke over het hoofd gezien en enkele meters mee gesleurd. De bestuurder van de scooter werd door het toegesnelde ambulancepersoneel nog gereanimeerd. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse ter assistentie maar alle hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De Zutphensestraat is volledig afgesloten wegens onderzoek. De brandweer is ter plaatse gekomen om schermen te plaatsen. De bestuurder van de bestelbus is door de politie mee genomen naar bureau om een verklaring af te leggen.

Beeld: Ewan Spit/LDGFotografie