Vrouw aangehouden na valse brandmelding en vernieling

Apeldoorn – De politie heeft afgelopen nacht een vrouw aangehouden wegens vernieling aan de Calypsostraat in Apeldoorn. Dit gebeurde nadat er een brandalarm afging in het appartementencomplex waar de vrouw woont.

De brandweer werd rond 01.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand en rukte uit met een blusvoertuig en een hoogwerker. Ook de politie kwam met vier wagens ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek van brand geen sprake. De brandmelder was expres aangezet door een bewoonster van het appartement, die volgens buurtbewoners vaker voor overlast zorgt.

De politie hield de vrouw aan voor vernieling en werd geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Hier werd zij vandaag gehoord door de recherche.

De politie heeft van meerdere personen een verklaring opgenomen waarna zij retour konden.

De buurtbewoners, die door het brandalarm wakker werden, stonden nog gezamenlijk even bij te praten over het incident.