Meerdere ongevallen door gladheid

Apeldoorn – Op de A1 en A50 rondom Apeldoorn heeft maandagochtend meerdere ongevallen plaatsgevonden. Bij een van de ongevallen raakte een persoon gewond.

Het eerste ongeval vond rond 05.15 uur plaats op de A50 ter hoogte van de op en afrit bij de Arnhemseweg. Hierbij raakte een persoon gewond. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte fors beschadigd en moest worden afgesleept. Vanwege het ongeval werden 2 van de 3 rijstroken afgesloten.

Op de A1 ter hoogte van Apeldoorn zuid vond een klein uurtje later ook een ongeval plaats. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt waarna hij met zijn auto in tegengestelde richting tot stilstand kwam tegen de vangrail. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto werd door een berger afgesleept. Vanwege het ongeval werd de rechterrijstrook afgesloten.