Automobilist ernstig gewond na frontale botsing tegen boom

Lieren – Een automobilist is maandagmiddag ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn auto frontaal tegen twee bomen botste. Het ongeval gebeurde op Kanaal zuid bij Lieren.

Hulpdiensten waaronder meerdere ambulances, brandweer, politiewagens en een trauma-team kwamen ter plaatsen. Omstanders hadden zich inmiddels al ontfermd over de bestuurder van de auto, een jongeman. Hij zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijdt. Nadat hij was bevrijdt uit zijn benarde positie werd hij overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Het slachtoffer bleek er ernstig aan toe, gevreesd wordt dat hij ernstig hersenletsel heeft opgelopen na de val. Hij is dan ook onder begeleiding van een trauma-arts met spoed overgebracht naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

Kanaal zuid blijft vanwege het onderzoek en bergingswerkzaamheden voorlopig afgesloten. De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.