Brandweer voor 3e keer uren bezig met benzinelucht in Loenen

Loenen – Vandaag om 17:02 is de brandweer voor de derde keer uitgerukt voor een benzinelucht, deze keer naar de Kieveen. De geur was na 2 inzetten nog niet verdwenen en daarom werd de brandweer voor de 3e keer gebeld.

De brandweer heeft de riolering nu voor de tweede keer goed doorgespoeld. Daarna is de brandweer nog enkele uren bezig geweest op het MOB complex. Dat is het oefencentrum van de brandweer. Om de brandweermannen van eten te voorzien kwam logistiek ter plaatse.

De eerste melding was gisteravond om 19:00 uur. Bewoners roken in meerdere woningen een sterke benzinelucht waarop de brandweer werd gebeld. Deze kwam ter plaatse waarna bleek dat de geur hoogstwaarschijnlijk uit de riolering afkomstig was. De brandweer heeft toen de riolering flink doorgespoeld met de hoop dat de geur daarmee weg was. Na ruim 2 uur konden zij retour naar de post.

Een paar uur later, kort na middernacht moest de brandweer voor de tweede keer uitrukken. Deze keer naar de Kieveen in Loenen, een paar honderd meter verderop. De geur bleek niet verdwenen en de bewoners belden daarom de brandweer nog een keer. De brandweer is ruim 3 uur bezig geweest waarna zij weer terug keerde naar de post.