Onrust op rotonde in Apeldoorn; politie grijpt in

Apeldoorn – Zondagavond was het eventjes behoorlijk onrustig rondom de rotonde van de Drie Maagden in Apeldoorn. Dit had te maken met het feit dat de jongeren wilde protesteren tegen de avondklok.

Rond 20.45 uur stonden her en der wat jongeren bij elkaar rondom de rotonde maar ook in de wijk. De politie was inmiddels ook al opvallend aanwezig in de wijk en deelde dan ook boetes uit voor groepen personen, van meer dan twee mensen. De politie verzocht deze personen dan ook uit elkaar te gaan en te vertrekken.

Iets na 21.00 uur, kwamen meerdere groepen bij een. Dit gebeurde onder andere op een parkeerplaats aan de Mulderdreef, vlak naast de rotonde. Vanuit deze groep werd er met zwaar vuurwerk richting de politie gegooid. Ook hadden deze jongeren inmiddels stenen verzameld om deze richting de politie te gooien. De politie trad echter snel op en verdreven de jongeren uit een. Hierbij werden ook honden ingezet.

Meerdere agenten gingen de wijk in en deelde boetes uit aan mensen die geen verklaring hadden om op straat te zijn na 21.00 uur. Ook een jongetje van 13 werd bekeurd, hij gaf aan dat die wel wist dat de avondklok er was maar dat die toch over straat moest om naar huis toe te gaan vertelde die.

Ook werd er later nog een schafkeet in brand gestoken. De politie bluste de brand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om een nacontrole uit te voeren.

Tegen 22:00 uur arriveerde er een ME Busje. De ME werd ingezet om automobilisten te controleren op de nodige papieren. Volgens een agent ter plaatse hadden de automobilisten de papieren hoofdzakelijk op orde maar zijn er toch wel een hoeveelheid boetes uitgedeeld aan voetgangers en aan fietsers die de papieren niet op orde hadden.

Tegen 23.15 uur keerde de rust weer terug waarna de meeste politie weer vertrok.