Brandweer rukt uit voor rook vanaf houtstapel in Beekbergen

Beekbergen – De brandweer is zaterdagavond gealarmeerd nadat medewerkers van de Handhaving, rook zagen uit een grote stapel houtsnippers. 

Rond 20:15 uur werd de brandweer opgeroepen naar de Stapel houtsnippers die langs de Arnhemseweg lagen ter hoogte van Beekbergen. De brandweer was snel ter plaatse maar concludeerde al snel dat het ging om een soort broei en dat het niet ernstig was en dat er dus ook geen sprake was van brand. Hierop konden de brandweerlieden weer retour. 

De medewerkers van de handhaving gaven aan dat er rond 18:00 uur een melding was binnen gekomen over de stapel omdat die rookte. Toen de handhavers ter plaatse kwamen zagen ze inderdaad lichte rook/stoomvorming. Op dat moment dachten ze er het gewoon broei was maar toen zij rond 20:00 uur opnieuw gingen kijken, namen zij voor de zekerheid contact op met de meldkamer brandweer omdat de rookvorming toe nam. Maar uiteindelijk bleek er dus niets aan de hand.